Снимка: БГНЕС

Състоянието на проф. Асен Балтов е стабилно, лечението му след хипертоничната криза от сряда продължава в интензивното отделение на кардиологията в "Пирогов", съобщава "24 часа".

Проф. Балтов бе приет в болницата с високо артериално налягане - с горна граница 240, по обяд вчера и още вечерта състоянието му започнало да се подобрява.

Професорът е започнал да вдига кръвно в последните дни. Според лекуващите го медици причината е силен продължителен стрес.

Във вторник бе последният работен ден на проф. Балтов като директор на болницата. Още преди изборите в "Пирогов" започнаха проверки и обвинения за злоупотреби в лечебното заведение.

Преди дни ръководството на спешната болницата беше сменено от здравния министър Стойчо Кацаров, а за рокадата проф. Балтов научи от медиите.

От седмица медиците от "Пирогов" протестират пред спешната болница в защита на професора. Очаква се днес протестът да се премести пред президенството в центъра на София.

Коментари Напиши коментар

157

Анонимен

преди 9 месеца

"УСТОЙЧИВО" ИМОТНО СЪСТОЯНИ неустойчиво кръвно налягане...Каквото сам си направиш и Господ няма да ти направи. ВЕЛИК Е ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС!!!ТРЕПЕРЕТЕ ВРагове на ГОСПОДА. ВСИЧКО вършено Тайно"" ще се изкращи от покрива/форума/Парла.Мента....ЙЕССС!!!

156

бай ставри

преди 9 месеца

ВЕРОЯТНО ИМАТЕ ПРЕДВИД ИМОТНОТО МУ СЪСТОЯНИЕ, ЩОТО ПРИ 76 ХИЛЯДИ ЗАПЛАТА И 320 ХИЛЯДИ БОНУСИ ГОДИШНО ЯВНО Е "СТАБИЛНО, МНОГО СТАБИЛНО"? ДАЖЕ ПОДОЗРИТЕЛНО СТАБИЛНО И НЕ Е ЗА ИНТЕНЗИВНО, А ЗА БАЙ СТАВРИ - ТОЙ ЗАТОВА СЕ Е ПРИТЕСНИЛ!

155

Анонимен

преди 9 месеца

нека умре аз подкрепям правителството нека ги чегъргат