Снимка: БГНЕС

Никой не атакува лекарите и целия персонал на "Пирогов", поклон пред тези хора. Но Балтов не е "Пирогов", заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров пред Нова тв.

Той взе отношение и по скандала, че министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е един от пациентите на „Пирогов", за които проверка на Здравната каса установи, че са получили фалшиви епикризи.

"Д-р Кацаров е бил реален пациент в "Пирогов", когато е бил болен от COVID-19. Вчера той много ясно каза, че това, което пише в епикризата за януарската хоспитализация, не е вярно.

Още по темата
Няма цироза, не е имал чернодробни усложнения, не е лежал в болницата", заяви Петров.

"Смятам, че след това, което излезе за д-р Кацаров е по-добре тези, които в момента пригласят на проф. Балтов малко да замълчат, защото по този начин те самите увличат в този процес цялата болница. Проблемът е с няколко хора, които са направили нарушения и с проф. Балтов. Проблемът не е с огромна част от работещите в "Пирогов", увери зам.-здравният министър.

Той не изключи възможността от министерството да разговарят с протестиращите пред болницата, но смята, че е най-добре да го направят пред целия персонал, тъй като не всички са на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase