Снимка: БГНЕС

Никой не атакува лекарите и целия персонал на "Пирогов", поклон пред тези хора. Но Балтов не е "Пирогов", заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров пред Нова тв.

Той взе отношение и по скандала, че министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е един от пациентите на „Пирогов", за които проверка на Здравната каса установи, че са получили фалшиви епикризи.

"Д-р Кацаров е бил реален пациент в "Пирогов", когато е бил болен от COVID-19. Вчера той много ясно каза, че това, което пише в епикризата за януарската хоспитализация, не е вярно.

Още по темата
Няма цироза, не е имал чернодробни усложнения, не е лежал в болницата", заяви Петров.

"Смятам, че след това, което излезе за д-р Кацаров е по-добре тези, които в момента пригласят на проф. Балтов малко да замълчат, защото по този начин те самите увличат в този процес цялата болница. Проблемът е с няколко хора, които са направили нарушения и с проф. Балтов. Проблемът не е с огромна част от работещите в "Пирогов", увери зам.-здравният министър.

Той не изключи възможността от министерството да разговарят с протестиращите пред болницата, но смята, че е най-добре да го направят пред целия персонал, тъй като не всички са на протеста.

Коментари Напиши коментар

21

ББ

преди 1 година

"протестиращите" мед.мафията ви използва и ви превръща в съучастници...мед.мафията краде...и вие сте жертви както и пациентите...поклон пред почтенните български лекари...добрата новина е,че са мнозинство!!!

20

Анонимен

преди 1 година

Браво на Служебото Правителство! Справедливо възмездие и действие! *** да не реват за тоя престъпник, крадец и убиец Балтов, той не е единствения за болница Пирогов!

19

х

преди 1 година

не разбирам защо протестират пироговци? какво искат? да получават пари без никакъв контрол. ами касата дава парите и затова контролира. установени са значителни нарушения. при тези факти е нормално директорът да бъде сменен и дори подведен под съдебна отговорност. няма значение, че е протеже на бившия премиер и се вози в джипката му ( което си е голям конфликт на интереси). всички са равни пред закона, вкл. и медицинските мастодонти.