Снимка: МО

Три са основните версии за трагедията със самолета МиГ-29 в Черно море. Това сочат данните от доклада на „Военна полиция“, която разследва инцидента.

Според него най-вероятната причина за падането на машината е загуба на пространствена ориентировка от екипажа при нощни полети над море. Министърът на отбраната Георги Панайотов е готов да предостави доклада на прокуратурата, която ще продължи разследването на авиоинцидента.

Записът от черната кутия на МиГ-а ще бъде снет до 3-4 седмици. Това ще се случи в специализираната лаборатория на производителя в Русия.

Още по темата
Началникът на отбраната е заповядал да се оцени степента на приложимост на регламентиращите документи, касаещи летателната дейност във ВВС при съществуващите ограничения на летателен ресурс. Бяха изпълнени необходимите мерки за недопускане на аварийни ситуации и се възстановява плановата летателна дейност на изтребителната авиация.

Припомняме, че инцидентът стана на 9 юни малко след полунощ по време на учение край Шабла. Машината беше пилотирана от майор Валентин Терзиев. Ден по-късно от Министерството на отбраната обявиха, че той е починал. Две седмици по-късно беше открита и черната кутия на самолета.

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 10 месеца

Това се знаеше,жалко за семейството.Нарочно всичко е с цел и познайте,кой стои зад това!КОЙ,кой?

93

Анонимен

преди 10 месеца

Пространствена ориентация може да загуби парашутист или някой любител пилот на някой малък самолет непригоден за нощни полети или полети по прибори. На военните пилоти им закриват кабината с непрозрачна материя за да правят тренировки за полети само по уреди тия го изкараха някакъв първокласник.

92

бай Миле

преди 10 месеца

ер франс 447, е раздробен на парчета при удара с водната повърхност при все, че е падал с терминална скорост. Преди няколко години, ако не ме лъже паметта, в румъния се разби ербъс, но не с терминална, а директно с носа надолу и на двигатели. Може и негови снимки да потърсиш дали е намачкан.А онзи самолет дето се разби в алпите?И той ли е намачкан? Не знам кой е бегал от физика, но при тези скорости нещата са точно като кое е първото нещо, което минава през главата на муха като се удари в кола