Снимка: БГНЕС

Страната ни вече има единен протокол за леченеи на болни от коронавирус. Работната група, която се е заела с работата над създаването му е приключила работа, а документът вече е качен на сайта на Министерството на здравеопазването. Това съобщи служебният министър д-р Стойчо Кацаров.

"Такъв протокол трябваше да има преди една година. Вероятно той също щеше да предотврати част от смъртността, ако имаше такъв. Най-общо той разписва поведение в леки случаи, в тежки случаи, в извънболнична и болнична помощ, начини на диагностика, начин на лечение, целият спектър от дейности, които трябва да се прилагат”, обясни д-р Кацаров.

Още по темата
По думите на здравния министър всеки човек може да разбере как трябва да действа като се запознае със съдържанието на протокола. Кацаров увери, че за изработката му е събрано най-доброто от световната наука и знание. Той е категоричен, че страната ни разполага с необходимите техника, медикаменти и специалисти за борбата със заболяването.

Здравният министър допълни, че България има възможност  да ваксинира цялото население и призова хората бързо да се имунизират, за да се избегне нова вълна. 

По думите му времето за сваляне на маските все още не е дошло, тъй като са имунизирани само 20% от българите.

Коментари Напиши коментар

42

карачанаков

преди 2 месеца

МАРАБА КАРУЦАР !!!!!!!!!!!!!!!Сега ти е широко около врата и ръсиш бисери. Нали такива като тебе Чорбалана и Мангъра тръбяхте че няма вирус и че няма нужда от ваксини и как сега хората да се ваксинират като се чудят кое е вярно това което лаехте преди или това което говорите сега.

41

Ко ка за ко

преди 2 месеца

Лечение на болест за която няма лекарство? Интересно!

40

Анонимен

преди 2 месеца

ujas, a nema patienti...oni na more u lesbos, itaki, mykonos ;-)))