Снимка: БГНЕС

Ваксинационни екипи ще имунизират на място в офисите на фирми с поне 50 души в София. Заявките ще се приемат в Столичната община от понеделник. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

С това решение на софийския щаб, целим да улесним и ускорим процеса на ваксинация в София. На сайта на Контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде качено заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят“, поясни градоначалникът.

Фандъкова обясни още, че заради високите температури от този уикенд ще работят ваксинационните пунктове на закрито в трите големи столични мола, в културния дом в „Искър и в квартал „Христо Ботев.

„Днес получихме инструкция от Столичната регионална здравна инспекция за ваксинацията на децата над 12 г. Те могат да бъдат ваксинирани с ваксина „Пфайзер“ от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на „Янсен“ и „Модерна“ са за лица над 18 г.“, допълни Йорданка Фандъкова.

Още по темата
„Заедно с проф. Кантарджиев, който е част от софийския щаб, организираме и кампании за насърчаване на ваксинацията на служителите на големите общински предприятия, чиято дейност е ключова за функционирането на града. Научните изследвания показват, че новият вариант на КОВИД-19 се предава по-лесно.
Единственият начин да се предпазим от рязко увеличение на броя на заразените от октомври, е сега да увеличим процента на ваксинираните“, заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase