Снимка: БГНЕС

С опасност за живота е учителката от габровското училище "Райчо Каролев", която вчера беше затисната от паднал клон в централна градска градина по време на тържество за завършване на учебната година.

Класната ръководителка на четвъртокласниците е на 61 години, тя е в тежко състояние и е настанена в хирургическото отделение на областната болница с множество фрактури, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът стана вчера около 13.30 ч. при тържество за връчване на свидетелствата на ученици от четвърти клас в градската градина на централния площад "Възраждане". Учители и ученици застанали под дърво, за да си направят снимка за спомен.

Още по темата

С по-леки наранявания са: дете на 11 години, което е с охлузвания по гърба, както и две учителки - на 30 и на 50 години, също с охлузвания по тялото. По случая е започнало досъдебно производство.

Във връзка с инцидента кметът на Габрово Таня Христова е разпоредила извънредна проверка на състоянието на всички дървета в обществени паркове, детски градини и детски ясли. Огледът на дървото след инцидента е показал, че е имало скрит процес на вътрешно гниене без видими външни белези и изсъхване на клони.

Коментари Напиши коментар

9

Б.Б.

преди 5 месеца

Тази кметица и нейната върхушка що папкане изпапкаха покрай разни проектчета, идея си нямате. 80% от нейните обекти в момента тънат в разруха и са за ремонт или подмяна. Малко примери: Шадравана пред жп гарата тази година не работи вече; Терасите на велоалеята са с отлепени плочи; Настилката пред спортната зала; детски площадки с премахнати люлки; Подпорната стена пред Еконт на ул.Орловска 27 е поддала с три пръста; изпочупени фитнес уреди до бл.Дунав-2 и т.н. и т.н.

8

Коментатор

преди 5 месеца

Габровци, всеки знае, че сте скръндзи, ама тук става въпрос за човешки живот.

7

Анонимен

преди 5 месеца

Да не излиза когато гърми и се святка.. не са ли и казвали като дете, че не трябва да се стои до дървете когато има буря?? Това се учи още във втори клас.