Снимка: БГНЕС

Сградата скеле, предвидена за детска болница, няма да може да бъде реновирана, ще трябва да отпадне обществената поръчка. Това заяви регионалният министър Виолета Комитова на пресконференция в МРРБ.

От думите й стана ясно, че още през 2004 година има официално становище, че не може да се ползва за нуждите на здравеопазването.

Още по темата
Сградата е предвидена за събаряне в Подробен устройствен план от 2011 година, който има силата на закон.

Въпреки това обаче през 2019 година е проведена обществена поръчка с предмет за реконструкция и разширение на стойност около 100 млн. лв. и по нея са преведени около 9 млн. лв. авансово.

Сградата скелет не може да бъде реновирана и реконструирана, защото я няма в правния мир, трябва да бъде съборена, но ако това стане, се губи обществената поръчка, обясни Комитова.

Тя каза още, че може да издаде виза за проектиране на чисто нова сграда в Медицинската академия и министърът на здравеопазването може да решава - дали ще строим Детска болница или ще търсимдруго решение.

Коментари Напиши коментар

41

Никой

преди 6 месеца

Чета коментарите и гледам жалък напън на тролове да изчистят мръсотията около ГЕРБ. Ще напиша единствено, че тези които защитавате не само с пагубни за цялото ни общество, но дори и да не бяха, хората се изчерпват и трябва да се сменят. Аз за последните 10 години имам 6 различни работодателя и не разбирам как някой се преструва на обиден, че след 10 години на държавен пост, през които е оправил и своя живот и този на децата и внуците си, някой иска да го смени. Това ще се случи и ще е за добро!

40

Кико

преди 6 месеца

Тази разбира от всичко! Жалко че е дърта вече, щеше да ме "оправи"!

39

Недоразбрал

преди 6 месеца

Гласувайте за хунтата на Грипен и г,жата министърка Джаста Праста,шъ въ упраи за 1 месец!!От там нататък жевот и щастие с новите,стари червенужковци от време татово!!*** колко простичко било,прас чертата и нова болница за 300 милиона,а корумпирания Пожарникар не съ сетил за молива и калема и той да драсне върху стария лист и да поръча новата болница?!Изберете я тази,тя по същия начин ще задраска старите руски реактори и ще поръча нова,американска централа!Тъй де ша са хабим със стара техника!!