Снимка: БГНЕС

Протест в Гоце Делчев. Превозвачи, туристи и работници поискаха възможно най-бързо близкият граничен пункт с Гърция „Илинден” - „Ексохи” да бъде отворен за всички видове превозни средства. В момента оттам могат да минават само тежкотоварни камиони. Дори и в четвъртък, въпреки че е делничен ден, на ГКПП „Кулата” тапите и задръстванията продължават, съобщи Нова телевизия.

Именно заради тях протестират и в Гоце Делчев. Сериозен източник на препитание е граничният пункт „Илинден”, но липсата на туристи заради затворения пункт изправя бизнеса пред криза.

„Изтече информация, че евентуално след 30 юни ще има някакви мерки. Миналата година слушахме много такива лъжи, което караше обществеността да се обезсърчава. Аз твърдя, че затварянето на пункта е чисто икономическо”, смята Кръстьо Веселинков, който участва в протестите.

„Това се изразява изключително негативно на бизнеса. То бизнес няма – нито ние можем да ходим в Гърция, нито гърците да идват у нас. Има изкуствено създадена опашка на пункта, защото не работи през нощта. А от утре няма да може да се пътува и през деня заради високите температури”, обясни Илия Дробенов.

Протестиращите призоваха за икономическа блокада и от българска страна, за да се обърне внимание на проблема. Според тях няма основателна причина за затварянето на пункта от гръцка страна. Те се заканиха да организират протест на „Кулата”.
 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 10 месеца

Всяка година едно и също. Некадърници!

3

Край

преди 10 месеца

Братчета българчета - нещо не го вдявате. Маляките ни презират. Гръка ще ти се мазни щото е добър търговец но преди да ти изенесе рибената чорба с кеф ще я застрои с една ковитна храчка.

2

Приморски хотелиер

преди 10 месеца

Идвайте на Черно море тук всичко е топ.Което не е изядено от чужденците преди две години ще го извадим от фризерите за добре дошли на българите тази година.