Снимка: БГНЕС,архив

Превозвачи настояват да бъдат създадени зелени коридори за празните тежкотоварни камиони с цел по-бързо преминаване през границата с Гърция. Това стана ясно на проведената работна среща на граничния пункт "Кулата".

Браншовите организации за международни превози са внесли три предложения до Агенция „Митници“, които днес ще бъдат дискутирани и в по-широк формат с участието още на фискалното звено към НАП, Гранична полиция, областния управител и местната власт в Петрич.

Над 4 километра е опашката от камиони, а в летния сезон натискът ще стане трудно контролируем, каза Йордан Арабаджиев, цитиран от БНР.

"Ние сме предложили да има зелен коридор, празните автомобили да могат да минават по друго трасе. Очакваме, че това ще спомогне за намаляване на опашките", посочи той.

Според шофьорите на камиони, чакащи пети час преди границата, проблемът не е на българска територия.

Над 17 000 камиона са преминали през ГКПП "Кулата" - "Промахон" за последната седмица. Нещата са решими само по един начин и той е на политическо ниво, заяви областният управител на Благоевград Николай Шушков.

"Мисля, че сегашното правителство и правителството, което предстои да бъде създадено, трябва да работи България час по-скоро да стане членка на Шенген", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase