Общ преглед
Шествие в защита на традиционното християнско семейство се проведе в столицата. Събитието е в отговор на "София прайд", който започна в 16:00 часа пред Паметника на Съветската армия.

Според тях "София Прайд" е нарушение на Конституцията, защото "те рушат психичното и физическо здраве на младежта, като внушават поведенчески модели, водещи до възпрепятстване възпроизводството на нацията".

"И религията, и биологията са единодушни – има два пола и семейството е съставено от мъж, жена и техните деца. Всичко друго е отклонение от нормите. Всичко друго е извращение", заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Затова ние отказваме тази пропаганда, категоричен беше той.

"Морално разложени типове се опитват да ни кажат, че ненормалното е нормално, отбеляза Джамбазки пред стотиците участници в митинга пред НДК. Той разкри, че масово международни компании у нас карат своите служители да присъстват на гей парада днес, наречен от Джамбазки „позорище“. Не се притеснявайте да се изразявате свободно, агресията не идва от нас. Езикът на омразата не идва от нас", обърна се към множеството Джамбазки.

Участниците скандираха "Не искам в моя град да има гей парад", "Върнете дъгата на децата", "Мъж и жена е равно на деца".

"София прайд" - събитието в подкрепа на ЛГТБ правата (лесбийки, гей, транс- и бисексуални) започна в 16 ч. пред Паметника на Съветската армия с концерт, в който ще участват Руши, Михаела Филева, Иво Димчев, Рут Колева, Мила Роберт, Прея, Виктория Георгиева, Деси Слава, Васил Гарванлиев и други.

Оттам ще започне и шествие, чийто маршрут не е предварително обявен. То ще започне в 19:30 ч. и ще продължи до 21:30 ч.

Коментари Напиши коментар

77

ТБ

преди 3 месеца

До Анонимен Световни глупости...точно в Япония от малки ги възпитават да уважават еднополовите отношения, знам го от близък приятел, който живее там. Колкото и да не сте съгласни с европейските ценности, те се случват и няма връщане назад.

76

Simo

преди 3 месеца

200 човека се събрали да покажат, че живеят в 15 век 😂 Не разбирам какво се опитват да покажат. София Прайд се прави за да се постигне равенство в закона да гей брак и т.н. Доколкото знам те си имат правата да имат деца и да сключват брак. Разбираме колко е бил важен техния "цирк". Никой не ги отрази и не мисля, че някой ще го направи. Само като им видиш лицата колко са смешни 😆 Всичко е толкова скучно и сиво при тях. Не знам какво се опитват да постигнат, да спрят - да има хомосексуални ли?

75

Pan Arch Linux

преди 3 месеца

С удоволствие ще отида в който кажеш ад, затова, че обичам друго човешко същество! Само да си заредя телефона, че да мога да правя снимки там! :D