Снимка: БГНЕС

Издирвателната операция край Шабла няма да бъде прекратена днес, каквото първоначално очакване имаше. Това заяви за БНТ контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военно-морските сили. На 9 юни по време на учебни действия български изтребител МиГ-29 падна в морето, при което загина пилотът Валентин Терзиев.

Още по темата

Контраадмирал Кирил Михайлов не се ангажира с краен срок за приключване на акцията. Обясни, че всичко зависи от крайните резултати в издирването на предварително определения периметър.

Стана ясно още, че намерените вчера части от машина не са от разбилия се МиГ-29.

Екипите работят на дълбочина около 65-70 метра, което затруднява издирването. В акцията участват кораби на Военноморските сили. Безвъзмездно с техника и специалисти помагат две частни фирми и Институтът по океанология към БАН. Те имат техника за оглед на обекти на голяма дълбочина.

Изключително важно е черната кутия да бъде открита до 10 дни, за да не бъде увредена информацията в нея. Очаква се на рекордера да има разговори, които да изяснят причините за инцидента.
 

Коментари Напиши коментар

16

Хм?

преди 7 месеца

Не знам колко от Вас са виждали какво се намира в тази кутия. За да сложат такава в пътнически самолет, има сертификат за здравина и радио-буй който излъчва няколко дена сигнал. Аз съм работил с няколко вида, такива дето слагат на корабите. Горе долу е един компютър с хард-диск и записва 24-48ч данни и звук и компресирано видео от радарите. Ако потъне, няма никакъв шанс да проработи повече. Трябва да се свали дискът и да се прочете в лаборатория. Какво ще се е запазило, е енигма?

15

Анонимен

преди 7 месеца

то магнетофона я го открият я не, поне моряците ще поплават че и те много много не излизат. И те са герои в мирно време ,чудя им се и ги поздравявам с фрегата Смели от 77 *** година как издържаха 40 дни в Средиземно море с корабната група на НАТО. Евала момчета, вие поне сте долу в морето не горе при птиците. По имате шанс за оцеляване.

14

до 14

преди 7 месеца

ти какво искаш през 50 метра по ллажа от каварна до шабла войник с инфрачервен бинокъл да има ли. Хайде вземи се скрий пишман разбирачо.