Снимка: "Конкордия"

Нов семеен център "Конкордия" се отваря в с. Малки Искър на 11 юни. Мястото помага на крайно нуждаещи се и в София-област, община Етрополе. Подкрепата е отправена към деца, младежи и семейства в критична бедност. Новият Семеен център е първият, който организацията открива извън столицата и първият в село Малки Искър.

Центърът стартира дейността си точно, когато се закрива местното училище. В района на община Етрополе живеят много хора от уязвими групи. В центъра ще се полагат грижи за около 100 човека, но реално подкрепата  ще обхване много повече хора, чрез работата на мобилен екип по места за осигуряване на медицински, психологически и битови консултации.

Ще се работи за покриването на базови нужди като храна, баня и дрехи, осигуряването на достъп до медицинска грижа, осъществяване на образователна подкрепа, осигуряване на по-добри възможности за социализация на децата, мотивиране на родителите да отглеждат децата си в семейна среда, предотвратяване на изоставянето на деца и настаняването им в социални институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase