Снимка: БГНЕС

Пилотът на падналия в Черно море МиГ-29 - майор Валентин Терзиев, не е оцелял. Това заяви служебният военен министър Георги Панайотов по bTV. Според него разследващитне имат неоспорими доказателства за това.

Въпреки това операцията ще продължи до откриването на останките на самолета и "черната му кутия". Ако до четири дни тя не бъде открита, информацията ще бъде унищожена от морската вода.

Още по темата

Майор Валентин Терзиев изчезна след инцидент при нощно учение с изтребител МиГ-29. Самолетът изчезнал от радарите в 0,43 ч на 9 юни. Преди това той изпълнил нощна бойна задача - прострелял и унищожил светеща парашутна цел с ракета “въздух-въздух”. Майор Терзиев докладвал за попадението, след което изчезнала връзката.

Майор Валентин Терзиев е част от елита на българската военна авиация. Служи в изтребителна авиобаза "Граф Игнатиево". Той е един от най-опитните пилоти на Миг-29 у нас. От години участва в екипите за бойно дежурство “Air policing”, чиято задача е да охраняват 365 дни в годината въздушното пространство на България.

 

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 11 месеца

Оцелял в неизвестнапосока. Ванга би могла дадори от отвъдното.

45

Анонимен

преди 11 месеца

При скорост 950 км/час (264 м/сек) срещата с водата е все едно удар в чугунена преграда и човек моментално умира, а с тялото му става нещо ужасно. Не говорете глупости от рода "пилотът не е оцелял". При катапултиране има някакъв вариант да остане жив, но и той е минимален. Ускорението е десетки "g".

44

Никой

преди 11 месеца

Качествата на Радев са недооценени в България, защото имаме псевдо демокрация. Президентът у нас е само представителен пост, figure head, не влияе на реалната политика. Ако беше важен пост, Борисов да го е окупирал отдавна. А той 3 пъти избра да е министър председател. Както казах, трябва цял народ да се промени, да спазва правилата, да работи 20 години за да забогатее, да вярва, че утре ще постигнем нещо повече, без да лижем *** на изток и на запад. Има накъв начин, и зависи от всички ни.