Снимка: БГНЕС

Пилотът на падналия в Черно море МиГ-29 - майор Валентин Терзиев, не е оцелял. Това заяви служебният военен министър Георги Панайотов по bTV. Според него разследващитне имат неоспорими доказателства за това.

Въпреки това операцията ще продължи до откриването на останките на самолета и "черната му кутия". Ако до четири дни тя не бъде открита, информацията ще бъде унищожена от морската вода.

Още по темата

Майор Валентин Терзиев изчезна след инцидент при нощно учение с изтребител МиГ-29. Самолетът изчезнал от радарите в 0,43 ч на 9 юни. Преди това той изпълнил нощна бойна задача - прострелял и унищожил светеща парашутна цел с ракета “въздух-въздух”. Майор Терзиев докладвал за попадението, след което изчезнала връзката.

Майор Валентин Терзиев е част от елита на българската военна авиация. Служи в изтребителна авиобаза "Граф Игнатиево". Той е един от най-опитните пилоти на Миг-29 у нас. От години участва в екипите за бойно дежурство “Air policing”, чиято задача е да охраняват 365 дни в годината въздушното пространство на България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase