"Трябва да се избавим възможно най-бързо от липсата на възпитание и от простотията. Това е основен проблем в световен мащаб. Трябва да се даде път без завист и компромати на хора, които знаят как да правят нещата", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Ники Качаров - един от основателите на групите "Ера" и "Апокалипсис".
 
Той смята, че се наблюдава дефицит на лидери.
 
"Лидерите не могат да изскочат от пясъка – те се създават дългосрочно. Лошото е, че не можеш да бъдеш лидер, без да правиш компромиси", каза Качаров.
 
Според него лидерът трябва да се облича добре, да може да говори, да обяснява, да запазва спокойствие, когато му се казват неща, които не му харесват. И да има опит в международен мащаб.
 
За пръв път той е гласувал зад граница на изборите на 4 април и сподели, че с изненада е установил, че немалка част от българите, които живеят в родината, са против сънародниците ни в чужбина да имат право на глас.
 
40 години изминаха от създаването на "Апокалипсис" във Френската гимназия и последвалата нова ера с "Ера".
 
"Промени се мисленето, духовното не се е развило положително, за разлика от материалното. Но това е типично за целия свят. Маркетингът завладя всичко – как да се рекламираш и продаваш стана по-важно от това какво продаваш“, сподели Качаров.
 
Той е убеден, че в България винаги ще има млади хора, които ще правят интересни неща.
 
"Българският рок не е бил никога сирак. Винаги е имало музиканти, които са допринасяли за него. Българският рок затихва, така както затихва по света, защото се появят съвсем други неща. Не че не се използват същите средства, но те са далеч от мисълта за рока, няма я революцията“, добави творецът.
 
Дъщерята на Ники Качаров е тръгнала по неговите музикални стъпки. Той аранжира песните на дъщерята си, от която споделя, че има какво да научи.
 
Музикантът отбеляза, че по време на пандемията е бил три пъти по-продуктивен – имал е много повече време, но от друга страна музата го е посещавала по-рядко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase