Снимка: БГНЕС

Гласуването с машини в чужбина няма да се случи. Това мнение изрази Стоил Цицелков, заместник-председател на Обществения съвет към Централната избирателна комисия, пред БНР.

Още по темата
Няма такава практика да се разнасят машини по света в различни дестинации, подчерта той. Цицелков прогнозира, че ще се откажем "от тази авантюра да пращаме машини по цял свят".

Относно спора със "Сиела Норма" за доставката на машини за гласуване Цицелков посочи, че сме в ситуация, в която "една фирма е доставяла досега всичките машини за всичките видове експерименти, включително и гласувания, вече около 10 години".

Вчера стана ясно, че ЦИК и фирмата не могат да се разберат за финансовите параметри на допълнителните машини за изборите.

След проведените демонстрационни гласувания с машина, за да се пресметне времето за гласуване, няма анализ откъде идват най-голямото затруднение и забавяне, уточни Стоил Цицелков.

 

 

 

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 5 месеца

до Голяма глупост ; Ха-ха ,значи , "га идяхте кифтеатта - ни ривахти , сига ривети " Тоновете фалшифицирани хартиени бюлетини , заради които бокича стоя на власт - може , сега като дойде друга власт - не може ?! Щяло да се манипулира машинното гласуване - вие откъде знаете , че може да се манипулира ?! Опитът с хартиените бюлетини ви го казва , нали ?

28

ДЕН И ПОСТ

преди 5 месеца

"ИЗЦЯЛО МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ" --НАЛОЖЕНО , КАТО ОТКАЗ ОТ ТРАДИЦИОННОТО ТАКОВА , Е ГРУБА МАНИПУЛАЦИЯ И ПОДМЯНА НА ГРАЖДАНСКИТЕ И ЧОВЕШКИ ПРАВА В БЪЛГАРИЯ!---ТОВА Е САМО ЕДИН "ЕВТИН НАЧИН"---ЗА ПЕЧАЛЕНЕ НА ИЗБОРИ С ПОДМЯНА НА ГЛАСОВЕТЕ....СЪЩО КАТО ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА , ЗА КЪДЕТО СА ПРОИЗВЕДЕНИ!---СЕЗИРАЙТЕ ЕВРОПЕИСКИТЕ ПРАВНИ ИНСТАНЦИИ---ЗА МАНИПУЛАЦИЯТА!

27

Анонимен

преди 5 месеца

Гласувал съм в Англия за кмет и за локалните съвети и е направено толкова просто и улеснено. Даже няма и "стаичка", а едни кръгли маси разделени на четири с по-висок борд, за да не се вижда от другите какво задраскваш и това е. Тука все едно ще се лети в космоса.