Атаките срещу "Александровска" болница са политически сценарий. Това коментира в предаването "Директно" директорът на лечебното заведение проф. Борис Богов.

По думите му моментът, в който се появяват твърдения, които уронват престижа на болницата в общественото пространство, не е случаен.

Още по темата
"Не е случаен фактът, че това се случва във време, когато си отива едно правителство, има служебен кабинет и предстоят нови избори. Аз го свързвам с това“, посочи той.

Богов категорично отрече твърденията на доц. Александър Оскар, че състоянието на лечебното заведение е катастрофално.

Оскар подаде оставка като член на Съвета на директорите на лечебното заведение в понеделник. Преди това той внесе сигнал в Министерството на здравеопазването с твърдения за нарушения в провеждането на заседанията на органа, липса на прозрачност и финансови нарушения

"В никакъв случай не мога да се съглася с неговите твърдения. Когато аз поех управлението на болницата, бях запознат с финансовото състояние, за разлика от него, който е бил четири години преди мен в управлението на болницата. Смея да твърдя, че всички тези разходи, поне тези, за които аз зная, това са инвестиции, които са направени след 2012-2013 г., и това са инвестиции, които могат да се видят от всеки един наш пациент, който е диагностициран или пролежал в "Александровска" болница", коментира той.

Според Богов всички финансови въпроси първо са разписвани от доц. Оскар като член на Съвета на директорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase