Снимка: Pixabay

Денят ще стартира с температури от 8 до 13 градуса. Над страната ще има значителна облачност с превалявания в северозападните райони. По-късно ще вали над цялата страна.

В южните части от страната ще прегърми. По планините във високите части над 2200 м височина дъждът временно ще преминава в сняг. Вятърът ще бъде умерен до свеж от северозапад със скорости до 40 км/ч. Максималните температури за деня са от 13 до 21 градуса.

И по морето ще бъде облачно с кратки валежи през целия ден. Ще духа умерен югоизточен вятър до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 18 до 20 градуса. Морската вода е с температура от 17 градуса по северното крайбрежие, до 18 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до един метър и половина.

Над Стара планина ще вали през целия ден. Над Пирин, Рила и Родопите по-съществени валежи ще има следобед. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде свеж от северозапад до 40 км/ч, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В четвъртък и петък отново дъждовете с летен характер ще бъдат често явление, като повече ще вали в Южна България, а гръмотевични бури ще има над Дунавската равнина. От събота започва слабо стабилизиране на въздушната маса над Балканите, с повече слънце предиобед и следобедни краткотрайни валежи в западните райони и по Черноморието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase