Снимка: Bulgaria ON AIR

Новото издание на "Форум бременност и детско здраве" на Puls.bg - част от Investor Media Group, събира 11 медицински специалисти, които онлайн ще дават полезни съвети за майчинството и детското здраве.

Събитието ще се проведе на 5 юни от 14:00 часа в дигитален формат. В продължение на два часа експерти ще говорят по темите: бременност, раждане, отглеждане на бебето, детско здраве, психология на семейството.

"За тази година това е нашето първо издание. Наложи ни се да преформатираме в дигитален формат присъствено събитие с по 1000 души аудитория. Страдаме от това, че изобилстват различен тип източници, а със здравето на бременната жена и на детето не бива да се правят експерименти. Продължихме нашата традиция да каним специалисти, от които родителите да черпят достоверна информация, която е и възможно най-актуална", каза главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева в "България сутрин".

Тази година "Форум бременност и детско здраве" поставя акцент върху теглото и бременността.

"Мъжете ни са едни от хората с най-високо тегло, жените след това. Децата ни са на седмо място по наднормено тегло в Европа. Това с какво тегло ще е детето, понякога зависи от фактори, които са много назад преди раждането на самото дете. Майката трябва да има правилен хранителен режим. По време на бременността тя е отговорна за здравето на детето и залага неговото бъдещо здраве за след 2-3-10-15 години", обясни Тасева.

Тя подчерта пред Bulgaria ON AIR, че ограничителната диета е нещо опасно и не бива да се препоръчва, защото така детето ще изпита дефицит от много важни нутриенти.

"Грешката, която прави съвременният човек - не отделя достатъчно време за хранене и не се храни правилно. Бременната жена трябва да има някакъв режим - много е важно качеството на храната, с която се храни", изтъкна тя.

"Работим предварително по програма, която съгласуваме с много партньори. Опитваме да сме актуални, но и да не се повтаряме. След това започва търсенето на най-добрите специалисти в България, които могат да говорят по тази тема", добави главният редактор на Puls.bg.

По водещата тема тази година - "Тегло и бременност", ще говори доц. д-р Виолета Димитрова. Колко дълго ще продължи раждането - темата ще коментира д-р Мая Джонгова. За възстановяване след раждането ще говори представител на Алианса на българските акушерки.

"Ще разберем правилно ли е да даваме проходилка на детето. Как правилно да овладяваме повишената температура - ще разискваме с доц. д-р Рада Маркова. Ще говорим за "златните правила" при захранването на бебето, за правилното оформяне на зъбите при децата, за детското развитие и емоционалното здраве", посочи още Тасева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase