Снимка: Pixabay

Сутринта започва с доста високи температури - от 13 до 17 градуса. Над страната ще има разкъсана облачност, по-значителна над северните части. Следобед повече облаци се очакват над Добруджа и над Стара планина, където ще превали слабо.

Вятърът ще бъде слаб от север-североизток скорости до 20 километра в час, по планините от северозапад - свеж. Дневните температури ще достигат стойности от 27 до 32  градуса, по Черноморието - до 26, 27.

Над Черноморието ще има повече облаци преди обед на юг от Бургас и през нощта срещу вторник, но пък без валежи. Вятърът  ще бъде от североизток умерен до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 25 до 27 градуса. Морската вода е с температура от 16 градуса по северното крайбрежие, до 17 градуса по южното.

Във вторник и в сряда ще превалява над западните райони, по-съществено в сряда. В района на София и на юг над Благоевград и Сандански има условия  за градушки. В четвъртък ще вали в цялата страна, а Западна България ще бъде притегателен център за силни гръмотевични бури и градушки. В петък валежите ще спират и облаците ще намаляват, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Изпращаме май с високи температури, но посрещаме по-хладен юни. През следващите дни страната ни ще се окаже между две коренно различни по характеристики въздушни маси. На северозапад от полуострова лежи по-хладна и бедна на влага въздушна маса, а на югоизток - гореща въздушна маса. Поради тази синоптична обстановка, температурите на полуострова постоянно ще се колебаят и силно ще зависят от разположението на студената въздушна маса.

Очакваме също сутрините да са необичайно прохладни, а през деня - доста високи. Температурите у нас ще са между 8-13 градуса, а максималните над 25-28 градуса по Целзий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase