Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Правителството назначи нови областни управители, като само в четири области засега няма новоназначени, а функцията е поета от заместници на досегашните. Те ще бъдат попълнени в близките дни.

Това съобщи говорителят на служебния кабинет Антон Кутев на брифинг в МС.

Още по темата
Той мотивира рокадите с "гарантиране и търсене на възможности за честния вот, намаляване на купения и корпоративен вот".

Утре в 9 часа новите областни управители ще приемат постовете си, а до няколко дни се очаква и да бъдат официално представени на пресконференция.

В отговор на въпрос Кутев обясни, че службите, чиито шефове са в дълъг неплатен отпуск, работят с техните заместници. Причината е, че миналата седмица премиерът Стефан Янев ги е поканил на среща, на която те не са се отзовали. Днес са се явили с идея за среща, но пък премиерът е бил зает със заседанието на правителството и такава не се е състояла.

Кутев не можа да потвърди дали това означава, че началниците на ДАНС Димитър Георгиев и на разузнаването Атанас Атанасов са спрели отпуските си.

Цялата драматургия с шефовете на служби можеше да бъде изработена по-добре от тяхна страна, като още миналата седмица дойдат на срещата, коментира още той.

Кутев посочи, че от седмица премиерът Янев работи добре със заместниците на двамата. Той не коментира и дали Атанасов и Георгиев ще бъдат освободени, като посочи, че това зависи от премиера и президента.

Служебното правителство е обсъждало днес технически детайли около подготовката на изборите на 11 юли. Кутев увери, че не се подценяват и възможни казуси с машинното гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase