Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Време е да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете.

Това заяви президентът Румен Радев в коментар на темата за чистка в администрацията, в каквато беше обвинен вчера от ГЕРБ.

Още по темата
По думите му това са рутинни процедури, сменят се хора на управленски нива.

За два месеца е абсолютно наивно да се мисли, че може да се направи ревизия за 10 години управление, но новият кабинет е длъжен там, където може, да даде светлина как се е управлявала България и където се установят корупционни практики, да бъдат показани и пресечени, каза държавният глава.

Къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация, над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха, попита Радев пред журналисти и посочи, че миналата година само в ДАНС са били освободени над 50 души и тогава трябвало да се задават тези въпроси.

"Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници", каза Румен Радев, помолен за коментар на исканията за демонтиране на Паметника на съветската армия в София.
 
Държавният глава е в село Руня, където участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България. По-късно днес, в Дряновския манастир, президентът ще участва в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея.

Коментари Напиши коментар

688

Анонимен

преди 4 седмици

До от ка чалката ББ??!!Кажи какво ти направиха на теб от ГЕРБ,кажи един път да чуем,да видим,да пипнем?!Щото само масали,обвинения,закани и пълно разминаване в това което виждаме,че прави Борисов и ГЕРБ,и пълно разминаване в това в което го обвинявате?!Чак пък такъв зор да си видял,че деца да залагаш,не съм констатирал чак такива проблеми в БГ,че да се налага да жертваш децата си?!Май ракията ви иде в повечко по празниците или пък рублите от Ка уня?!

687

Emigrant

преди 4 седмици

Съгласен!!Да започнем от Тебе??!!

686

ББ

преди 4 седмици

До kikoда припомня на елементарните тролове...г-н Радев е завършил ВВА в САЩ,Алабама,спечелил уважението на американските пилоти...признали го за въздушен АС,рискувал живота си хиляди пъти в защита небето ни...само аргументи,бойко строи руски газопроводи...та турски,та балкански,та какли не ги кълчи,на путин са...ама вие платихте над 3 милиарда....а той си прибра комисионните...само факти!!!