Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В първото си заседание служебният кабинет увеличи заместниците в Министерството на културата от двама на трима.

Промяната е мотивирана с "широкия кръг от функции, свързани с международното сътрудничество, европейските програми и регионалните дейности", които той ще координира.

"С предлаганата промяна ще се постигне цялостна координация и хармонизация при определянето на стратегията, приоритетите и механизмите за провеждане на държавната културна политика на международно ниво и регионалната културна политика в сферата на читалищното дело, библиотеките и българската книжнина", пише още в мотивите.

От сайта на Министерството на културата става ясно, че заместници на служебния министър проф. Велислав Минеков са проф. д-р Борислава Танева, която е с ресор "Сценични изкуства, художествено образование и авторско право", Весела Кондакова и доц. д-р Пламен Славов, ресорите на които не са посочени.

Общо шест точки прие служебното правителство днес, пет от тях са във връзка с ангажименти към ЕС - позиция на България по дело пред съда на ЕС, позиция за участие във втория Шенгенски форум, за дискусия за развиването на стратегическа автономност на ЕС, за участие в редовното заседание на Съвета по образование, младеж, култура и спорт на ЕС, позиция на България за неформалната видеоконференция на министрите, отговарящи за Кохезионната политика на ЕС, която ще се проведе на 18 май 2021 г. по покана на Португалското председателство.


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase