Снимка: БГНЕС

С военни почести бе изпратен генерал Никола Колев, началник на Генералния щаб на Българската армия от 2002 г. до 2006 г. Поклонението бе днес в Централния военен клуб.

В събота в късния следобед се разбра, че след кратко боледуване е починал ген. Колев. Той беше и началник на кабинета на Георги Първанов, докато беше президент, а от март 2012 до юни 2016 – посланик в Нидерландия.

Държавният глава Румен Радев дойде на поклонението днес, с него бе и служебният премиер Стефан Янев. Президентът (2002-2012 година) Георги Първанов също присъства на поклонението.

Сред присъстващите на поклонението бяха още бившите началници на отбраната генералите Златан Стойков и Симеон Симеонов, както и бившият началник на Генералния щаб ген. Михо Михов, генерал-лейтенант о.р Кирил Цветков.

Настоящи военни също отдадоха почит към бившия професионален ръководител на армията. Тук беше и сегашният началник на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-командващият на СКС генерал – майор Иван Лалов, генерал-майор Явор Матеев, който е командир на Съвместното командване на специалните операции, началникът на военна академия генерал – майор Груди Ангелов, съобщава БГНЕС.

Коментари Напиши коментар

10

Тоз некадърник

преди 5 месеца

Ген. Колев и Златан Стойков са основните виновници за провала на българския батальон в Кербала. Колев се размина със военния съд. Надявям се Златан да доживее когато документите бъдат разсекретини,защото тоз некадърник беш там и не видя,че отбраната и охраната на лагера издиша отвсякъде.

9

Цола Драгойчева

преди 8 месеца

Я ми изброй приятелите на Рассия, че освен няколко комунистически държави, за други не се сещам :)

8

КОНСТАНТИНОВ

преди 8 месеца

До Цола ДрагойчеваСАМО ДА ТИ КАЖА ЧЕ С.А.Щ, ПРИЯТЕЛИ НЯМАТИМАТ САМО БЕЗКРАИНИ ИНТЕРЕСИ.