Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Без официална и открита за медиите церемония премина предаването на властта в здравното министерство. Макар да дойдоха заедно, да говори с журналистите излезе само вече бившият министър Костадин Ангелов.

"Предадох всичко, обяснил съм всичко! Сега ние ще гледаме отвън и ще критикуваме или ще хвалим, зависи от резултатите", посочи проф. Ангелов и допълни:

Още по темата
"Тръгваме си с изпълнен дълг към българските граждани".

На въпрос как ще коментира факта, че го наследява един от най-големите му критици, проф. Ангелов заяви: "Никога не съм се опасявал от критика, пожелавам успех на д-р Кацаров. Отвън нещата изглеждат лесни. Пожелавам му успех".

Заместник-министри в здравното министерство ще са бившият управител на Здравната каса д-р Димитър Петров, бившият депутат и директор на Центъра за спешна помощ д-р Александър Златанов и началникът на Инфекциозното отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в Александровска болница д-р Тома Томов.

Имената им бяха публикувани в сайта на оглавяваната от служебния министър Стойчо Кацаров неправителствена организация Център за защита на правата в здравеопазването, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase