Снимка: БГНЕС

Общ преглед
  "Нека първо да споменем, че днес отбелязваме две важни събития. Не трябва да забравяме зверствата на нацизма. Да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството". Това заяви президентът Румен Радев след като заедно с вицепрезидента Илиана Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн.

Държавният глава припомни, че днес страната ни отдава почит към случилото се на 9 май. " България има голям принос в борбата срещу нацизма и най-вече да отдадем почит на все още останалите живи наши генерали, които и до момента ни показват какво е жертвоготовност и патриотизъм.", заяви още Радев.

Президентът коментира  думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че за шоуто в парламента са харчени по 19 млн. лв. на ден. "Вече отговорих на този въпрос. Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпа от избори, по-скъпа от харчовете за Народно събрание"..

Още по темата

По думите му, за да имаме избори възможно най-рано, трябва да изчакаме да дойде поне 11 май за да може той да издаде указ за назначаване на служебно правителство.

"Ще направя всичко възможно да имаме по-възможно най-бързия начин да имаме служебно правителство.", обеща държавният глава.

"Служебното правителство има много малък времеви мандат. Очакванията са огромни, отговорностите - големи. Въпрос на баланс е да се намери този екип, за да свърши тази трудна задача.", заяви още Румен Радев.

Коментари Напиши коментар

235

тя

преди 1 месец

Така е , защото ако нямахме принос , щяхме да имаме трета нац катастрофа !

234

Българин

преди 1 месец

Да,г-н Фигурант , България има принос в борбата срещу нацизма , а ти, куха тикво, ти имаш основен принос и си главно действащо лице(пардон,задник) в разрушаването на България и превръщането и в Задунайская губерния !!!

233

123

преди 1 месец

България има голям принос в борбата срещу нацизма, а Р.Радев има още по-голям принос за ЕВРОАЗИЗМА- ИЗТОЧНИЯТ ФАШИЗЪМ.