Засилен трафик по основните направления в посока София отчита полицията след поредицата от почивни дни. 18 са жертвите по пътищата на страната от Великденските празници до днес.

Над 400 000 автомобила се очаква да се върнат в столицата, а причината за това е сливането на почивните дни. Най-натоварено е движението по магистрала "Тракия".

Още по темата
Натоварено движение и по другата магистрала - "Хемус". Над 130 000 са автомобилите, които се очакват да влязат в столицата от там. От АПИ препоръчват като алтернативен маршрут на "Хемус" да се използва пътят през Искърското дефиле, а на "Тракия" - Подбалканският път.

Междувременно силен трафик има и по АМ "Струма". "Най-сериозен проблем очакваме на автомагистрала "Тракия“, тъй като на 29 април през нея преминаха над 230 хиляди автомобила. Възможна е колона от автомобили по обходния път на ремонтиращия се 23-километров участък", каза Даниел Иваничков от Агенция "Пътна инфраструктура".

"Равносметката за великденските празници показва, че досега са загинали 18 души по пътищата. Доста са нарушенията, свързани с алкохола. Колкото и да апелирахме и да обявявахме, че всички камери са на пътя, имаме доста нарушения на скоростните режими", коментира инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase