Кадър: Facebook

От тази нощ според института „Роберт Кох“ България вече не е в една зона с държавите с висок риск от коронавирус. Вече сме в една зона с Гърция и Австрия, съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов.

По думите му сме приключили и с третата вълна на заболяването.  

С чест можем да кажем, че сме приключили и третата вълна на COVID-19. Това каза Борисов, който е заедно със здравния министър в оставка проф.-д-р Костадин Ангелов, тъй като днес у нас пристигнаха още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“/“Бионтех“.

“Искам още веднъж да благодаря на Европейската комисия и на големите държави, които заради проблемите с оксфордската ваксина, ни помогнаха. Сега получихме 274 хиляди ваксини. Ако на ден се ваксинират по 20 000 човека, за месец ще са 600 хиляди", допълни той.

Борисов призова за максимална организация за имунизиране с ваксини срещу COVID-19, като според него трябва да се ваксинират по 30 000 души на ден. "Близо 300 хиляди ваксини пристигнаха, трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден, на макс трябва да се мобилизира системата", заяви Бойко Борисов.

Борисов се обърна към тези, които са критикували ГЕРБ за справянето с пандемията. “С това приключва целия ваксинационен план, няма проблеми с дозите, даже през празниците малко ваксинирахме, защото хората ги нямаше. От тази нощ ние сме в нискорисковите държави и нашите критици могат да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво. Пълен локдаун, забрана за излизане от домовете, пускане на СМС, фризьорски салони затворени. Ние сега сме с Австрия, която от октомври е в пълен локдаун. С чест можем да кажем, че сме приключили третата вълна. И в същото време, когато института „Робърт Кох“ ни вади от списъка, можем само да ги оставим да си коментират", посочи премиерът в оставка.

„Чакахме да стане 10.30 ч., за да се събудят, защото 09.30 ч. им било рано. Аз като ставам в 06.00, 09.30 за мен е средата на деня. Трябва да ваксинирате по 30 000 души на ден, защото другия понеделник ще дойдат още толкова. На макс трябва да се организира системата", коментира лидерът на ГЕРБ в началото. Думите му дойдоха, след като вчера ГЕРБ дадоха пресконференция в 09.30 ч., което от някои беше определено като ранен час.

От Гранична полиция заявиха, че по време на почивните дни има увеличение на мигрантския натиск, повече от 320 души са опитали да влязат в страната ни.

Коментари Напиши коментар

136

Шефа

преди 1 година

Тоя еднокнижен всезнайко още ли не го е приключил президент Радев?Тая седмица и ....да го няма!

135

Анонимен

преди 1 година

Ти приключи държавата та една вълна ли няма

134

Анонимен

преди 1 година

Тоа бат БОЙКО много е голем нема стигане Е И С ТРЕТАТА ВЪЛНА ПРИКЛЮЧИ