Кадър: БНТ

Свещенослужители от всички епархии посрещнаха Благодатния огън в България. С правителствения Фалкон кацна врачанският епископ Григорий, директорът на "Вероизповеданията" Емил Велинов и още едно духовно лице, съобщават от БНТ.

Българската църковна делегация е получила Благодатния огън от нашия посланик в Израел Румяна Бъчварова. Заради строгите мерки нашите духовници са изчакали в правителствения самолет и не са отишли на църквата на Гроба Господен в Йерусалим.

На правителствения ВИП делегацията е чакана от свещеници от епархии в цялата страна.

Миналата година Благодатният огън не беше донесен от Йерусалим заради пандемията от коронавирус.

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

Какъв благодатен огън ве ****0ти? Няма нищо Божествено в тези езически измислици. Благодатен огън бил дошъл в България. Точно заради тези неща сте накарали Бог да се е отдръпне от тая организация наречена църква.

24

xaxsasб

преди 2 години

Аман от глупости. Огънят е отвътре, а не да ми разхождат някаква колбичка насам-натам само да замърсяват въздушното пространство и да хабят пари за глупости. Очевидно е че вече всеки се чуди къде да го командироват, за да отчете няква работа. Тия дъртаци да бяха отишли на 1ви Май в някое сиропиталище да хванат децата за ръка и да посадят някое растение, за да им покажат кой е истинският Бог и родител на всички твари по тази планета. Майката природа.

23

23

преди 2 години

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!