Снимка: архив, БГНЕС

Минималните температури за тази сутрин са от 9 до 14 градуса. Предиобед по Черноморието ще има значителна, но разкъсана облачност, а на запад ще бъде предимно слънчево.

Следобед с подсилен дневен ход от запад ще се заоблачава. В северните части от страната ще превалява. Над централните и над източните райони има условия за гръмотевични бури. Вятърът ще бъде слаб от запад, скорости до 20 км/ч, а по планините засилен от запад.

Преобладаващите дневни температури ще бъдат от 20 до 26 градуса. В Сандански ще бъде най-топло с температури до 28 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините следобед ще бъде ветровито, със значителна облачност и валежи, по-съществени над Стара планина. Поради ветровитото време, снежната покривка по местата над 2000 м бързо ще се топи. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен югозапад до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина - около 8,9 градуса, а на 1500 м до 16,18.

На Велика събота се очакват краткотрайни валежи, по-съществени в Дунавската равнина, а Добруджа ще бъде притегателен център за гръмотевични бури.

На Великден ще бъде топло за сезона. По планините ще превали. Ще прегърмява като а в Добруджа и по Черноморското ни крайбрежие се очакват гръмотевични бури и през нощта срещу понеделник.

 В понеделник и във вторник над страната ще преминат плитки и бързи циклони, които ще донесат валежи и гръмотевици, по-интензивни дъждове в южните и в източните райони. В сряда ще има повече слънце и повишение на температурите. В четвъртък денят ще започне със слънце, а следобед главно в Централна България и над Стара планина ще превали и прегърми. В петък ще бъде слънчево и топло за сезона. В събота от изток ще се заоблачи, но валежи не се очакват. По Черноморието ще се стелят ниски облаци.

Вижте цялата прогноза във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase