Снимка: БГНЕС

Всяка година милиони животи се спасяват благодарение на имунизациите. Те се смятат за най-успешната мярка в общественото здраве, заяви ръководителят на офиса на Световната здравна организация (СЗО) в България д-р Скендер Сила, предаде БГНЕС.

Д-р Сила участва в традиционната пресконференция, посветена на Европейската имунизационна седмица. Целта на пресконференцията е била да популяризира имунизацията като жизненоважна за предотвратяване на болести и защита на живота.
Още по темата
"Докато целият свят се е съсредоточил върху критично важните нови ваксини, които ще защитят населението от COVID-19, много е важно да се гарантира, че няма да се пропускат рутинните ваксинации. По време на глобалната пандемия много деца са пропуснали да бъдат ваксинирани, което ги излага на рискове от сериозни заболявания като морбили или детски паралич", предупреди д-р Скендер Сила.
 
Пред участниците в дискусията и медиите той заяви – ваксините спасяват човешки живот.
 
"Станете герои на нашето време. Ваксинирайте се, ваксинирайте своите близки, защото това е в полза на обществото и страната", призова ръководителят на офиса на СЗО в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase