Снимка: БГНЕС

На 22 април отбелязваме Световния ден на Земята. Датата 22 април е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.

Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

За първи път Ден на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северно американци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

На Деня на Земята ще се състои онлайн пресконференция, поставяща начало на кампанията #ClimateOfChange, в която младите хора ще бъдат призовани да се превърнат в главни действащи лица в едно общоевропейско движение, търсещо и предизвикващо "климат на промяна" към по-добро, устойчиво за планетата и справедливо бъдеще за всички.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 месеца

До ТошоТошко ти завършен 3-ти клас имаш ли? Какво означава "ако го нямало климата"?

8

Анонимен

преди 2 месеца

Нерелигиозен празник друг път, това е празника на екоталибаните. Зелената секта е насочена изцяло срещу човечеството, това е религия поставила си за цел да наказва хората, защото хора. Зелените шамани проповядват завръщане към средновековен примитивен живот, доминира религиозни догми. Иначе да се твърди, че 500 млн. души по света отбелязват този "празник" е смехотворна лъжа, целяща да придаде тежест на зелената секта, едва ли и 500 хил. души реално го отбелязват.

7

Тошо

преди 2 месеца

Разбирам че всички сме .... в играта, тогава новините трябва да започнат с това, а нееееее с обири, политики и др., и да завърши с климата, защото ако го няма няма да има и ....обири и пр. !!!