Снимка: Pixabay
Хапчета за отслабване, които съдържат опасни съставки, продължават да се продават свободно в интернет, съобщава Нова телевизия. Хранителните добавки официално бяха забранени от Агенцията по храните, тъй като съдържат високорисковото вещество сибутрамин.
 
Резултатите в залата идват след много пот и тренировки, хапчетата, съдържащи сибутрамин, обещават ударно отслабване в кратки срокове. 
 
Веществото официално е забранено от ЕК заради сърдечно-съдовите усложнения, които причинява. Регистрирани са и редица смъртни случаи след употребата му. Заради това Агенцията по храните забрани продажбата на няколко хранителни добавки, които съдържат опасната съставка.
 
В търсене на ударни резултати на кантара, за една млада жена целта оправдава средствата. През годините е пробвала всякакви варианти, за да се отърве от нежеланите килограми. Докато не попада на тези хапчета, които й обещават мигновен ефект. Предпочита да остане анонимна, затова ще я наричаме Цвети.
 
"Един от треньорите в залата, в която тренирах ми каза, че има чудодейно лекарство, с което много бързо мога да се справя с проблема с килограмите и със задържането на водата. Без да го проуча абсолютно му се доверих и поръчах", споделя младата жена.
 
Ефектът започва да идва още с първите хапчета: "В интерес на истината ми отслабна апетитът и изобщо не ми се ядеше. Приемах много течности".
 
Освен желаните резултати на кантара обаче бързо идват и нежеланите ефекти.
 
"Пих го повече от месец… имах световъртеж, гадене, сърцебиене. Реших, че има нещо нередно, защото не се чувствах добре физически", споделя Цвети.
 
Едва тогава тя проверява какво всъщност има във вълшебните хапчета. С изненада разбира, че е попаднала на веществото сибутрамин.

Коментари Напиши коментар

14

ъъъ

преди 2 месеца

Принципно има полезни хапчета за отслабване, проблемът е, че не се отслабва от тях. Колкото до оперативното -рязане на черва и подобни - от тях също не се отслабва, а се правят с цел да се намали яденето, т.е. да се постигне енергийния дефицит. А самият факт, че се прибягва до подобни крайности, показва, че намаляването на яденето не е чак толкова просто.

13

Анонимен

преди 2 месеца

"Принципно няма полезни хапчета за отслабване."To принципно няма хапчета за отслабване. Отслабването става по два начина - или с енергиен дефицит(по-малко ядене/повече активност) или оперативно(липосукции, рязане на черва и подобни).Даже със стромба+тестостерон не можеш да отслабнеш, ако ядеш повече от нужното и тренираш малко.Чудя се на хората - хем дават пари за хапове, хем се тровят. А търсения ефект могат да го постигнат с едно просто намаляне на яденето?!? Даже е повече от безплатно.

12

ъъъ

преди 2 месеца

До SharkСибутрамин е една от малкото съставки, които действително имат някякъв ефект. Затова подобни лекарства се продават с рецепта. Например: редуктил. Естествено, страничните ефекти са си същите.