Снимка: 24 часа

Издирването на 17-годишния Пламен Гандев в Англия, който изчезна в събота, е спряно.

Това написа мащехата на момчето Андреа Бурсук в социалните мрежи, където се водеше кампания за събиране на информация за момчето. Тя благодари на хората за помощта, отделеното време и любовта, която са дали на семейството им в този труден момент, пише "24 часа".

Още по темата

Все още английската полиция не е съобщила, че откритото в подножието на крайбрежна скала мъжко тяло е на Пламен. По думите на Андреа обаче всички улики водели в тази посока, въпреки че баща му Светлозар вярвал, че може да не е така и синът му още да е жив.

ДНК анализ трябва да установи дали намерените тленни останки са на българчето.

Те бяха открити в района на градчето Торки, където то живее, по време на мащабна издирвателна операция с участието на полицейски хеликоптер и екипи на бреговата охрана.

Въпреки че няма официална информация за смъртта на Пламен Гандев, 21-годишната му сестра Стела, която организира кампанията в социалните мрежи за неговото издирване, смени водещата си снимка във фейсбук с траурна черна лента.

По-рано тя описа брат си като срамежливо момче, за което не е характерно да напуска дома си, без да казва къде отива. А мащехата Андреа го нарече щастливо момче.

Полицията е претърсила стаята му, но не е открила нищо подозрително, нито пък той да е взел със себе си някакви вещи освен телефон, чиято батерия е свършила. По време на кампанията в интернет за събиране на информация за изчезването на Пламен негови съученици разкриха, че той е познавал момче, което наскоро е намерено мъртво.

Те даже предлагаха да се търси българчето в този район.

Наша проверка установи, че на 26 февруари в гориста местност в Торки е намерено тялото на 17-годишния Марселъс Хийт, който работел в хотел. Разследването за неговата смърт все още не е приключило.

Друго момче на същата възраст пък е открито мъртво на 10 км от Торки през декември. По-късно за смъртта му са арестувани младежи на 16, 17 и 18 г. по подозрение в доставка на наркотици.

При намирането на новото мъжко тяло в понеделник в Торки полицията единствено съобщи, че не е открила данни за насилствена смърт, което означава, че ще работи по версии за самоубийство или нещастен случай.

Редом със стотиците топли думи за подкрепа към семейството на Пламен Гандев в социалните мрежи се появиха и призиви от хора към местните власти да обърнат повече внимание на младежите в Торки, тъй като голяма част от тях са били лишени от експертна подкрепа с месеци, докато училищата не работеха заради пандемията. А това ги прави уязвими и лесна жертва на дилърите на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase