Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев каза, че няма да бави процедурата за свикване на 45-то Народно събрание.

Редно е в обстановката, в която се намираме, час по-скоро да имаме яснота и надявам се стабилно оперативно правителство, заяви държавният глава.

Още по темата
Радев обаче първо ще изчака обнародване на имената на бъдещите депутати от ЦИК, преди да издаде своя указ.

На въпроси дали е готов за служебно правителство, държавният глава каза, че се засилват спекулациите от определени партии и "поръчкови" коментатори по темата.

Това явно издава страх и притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната от това служебно правителство, коментира той.

Радев отклони повечето въпроси с думите, че трябва да се следват стриктно Конституцията и законът и не каза коя партия би избрал евентуално за връчване на третия мандат.

 

Коментари Напиши коментар

176

Радослав

преди 3 седмици

Не ви разбирам герберите. Искате слави да сформира правителство и да каже какво правим при положение, че е втори по гласове. Президента бърза да свика народното събрание за да започне процедурата за правителство и пак го плюете. Е последно какво искате? Да се бави процедурата и слави да мълчи или да излиза по скоро и да казва какво ще прави? По написаното от вас излиза, че които, каквото и да прави щом не е угодно на бойко и всички надавате рев. Вземете решение най накрая и спрете да спамите.

175

Анонимен

преди 3 седмици

Който бърза, бавно стига.

174

Анонимен

преди 3 седмици

До Анонимен, к.159
Нека припомним, че ГЕРБ се образува от бивши офицери от ОДМВР преди 10 ноември - създатели й бяха офицери от ОДМВР - Хасково, Бургас, Пловдив, Благоевград и ГД на МВР - София. БиБи беше майор о.р. във Висшата милиционерска школа - Симеоново, Цв.Цв. - служител в VI отдел на ДС към МВР и т.н. Така че да не обиждат братовчедите си от РК на ДКМС -София и областните градове.