Снимка: БГНЕС
Всички COVID легла в големите болници са пълни на 60%, но скоро ситуацията ще е по-добра, защото ще започнем да берем плодовете на новите ограничителни мерки и 10-дневното затваряне. Това заяви зам.-директорът на "Пирогов" проф. д-р Николай Габровски пред БНТ.
 
Проблемът е, че все още се лекуват хората, постъпили във възходящата фаза на епиденията и тези от вълната преди две седмици.
 
"В момента цифрите показват, че нещата не са никак спокойни. Някакси хората подценяват, продължават да подценяват ситуацията. Мислят, че това е отминало. Не е така, не е отминало продължаваме да имаме проблем. Замислих се за мерките, които вземаме, и за обществото.
Още по темата
Всички ние много се уморихме. Ние в системата за здравеопазване със сигурност бяхме подложени на огромно напрежение, но и всички хора, цялото общество - никой не иска да стои затворен вкъщи.
 
Истината е, че една година по-късно ние знаем много за тази инфекция и ако проявявахме достатъчно разум, ние не би трябвало да имаме почти никакви мерки", заяви д-р Габровски.
 
"През последната година ние много достойно защитихме името на нашата професия. И това продължава всички лекари и специалисти по здрави грижи и всички, които помагат да имаме по-добро здраве, имат основание да имат самочувствие", коментира още д-р Габровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase