Общ преглед
В Световния ден на здравето медици от цялата страна сведоха глави и почетоха паметта на своите колеги, които загубиха битката с Covid-19.

"Дълбок поклон пред стоицизма, човещината, вярата и надеждата, които всички медици носят в душите и сърцата си. Поклон пред паметта на онези герои в бяло, които не са сред нас, но винаги ще носим в сърцата си!", заяви  председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Пред ВМА също беше отдадена почит към загубилите живота си здравни работници.

"През последната пандемична година, за съжаление, загубихме над 120 медици. Замислих се, докато отдавахме почит пред Паметника на загиналите медицински чинове, че загиналите по време на войните през годините медицински чинове са 142. А сега, само за една година, загинаха над 120. Това е изключително разтърсващо за мен и всички останали представители на нашата гилдия", каза началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

През тази година всички наши колеги показаха какво значи да бъдеш на висотата и морала на професията. Те наистина са героите на нашето време. Те не се отказаха нито за миг да се грижат за своите пациенти, пренебрегнаха всякакви опасности, пренебрегнаха своите семейства, само и само да спасяват човешки животи, дори и с риска да загубят своя.

Поклон пред паметта им. Дълбок поклон и пред хилядите наши колеги, които и в момента са на работното си място и помагат на нуждаещите се, заяви Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар