Общ преглед
В Световния ден на здравето медици от цялата страна сведоха глави и почетоха паметта на своите колеги, които загубиха битката с Covid-19.

"Дълбок поклон пред стоицизма, човещината, вярата и надеждата, които всички медици носят в душите и сърцата си. Поклон пред паметта на онези герои в бяло, които не са сред нас, но винаги ще носим в сърцата си!", заяви  председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Пред ВМА също беше отдадена почит към загубилите живота си здравни работници.

"През последната пандемична година, за съжаление, загубихме над 120 медици. Замислих се, докато отдавахме почит пред Паметника на загиналите медицински чинове, че загиналите по време на войните през годините медицински чинове са 142. А сега, само за една година, загинаха над 120. Това е изключително разтърсващо за мен и всички останали представители на нашата гилдия", каза началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

През тази година всички наши колеги показаха какво значи да бъдеш на висотата и морала на професията. Те наистина са героите на нашето време. Те не се отказаха нито за миг да се грижат за своите пациенти, пренебрегнаха всякакви опасности, пренебрегнаха своите семейства, само и само да спасяват човешки животи, дори и с риска да загубят своя.

Поклон пред паметта им. Дълбок поклон и пред хилядите наши колеги, които и в момента са на работното си място и помагат на нуждаещите се, заяви Мутафчийски.

 

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 1 месец

Загубихме и 14000 българи, което е повече от загиналите на фронта българи през 2 СВ,
Което още веднаж доказва, че тече 3 СВ-биологична.
До края на пандемията могат да загинат 60000 българи, ако не се ваксинираме бързо.

83

Анонимен

преди 1 месец

мантрата,да се дъвче едно и също 24 ч.в денонощието,ми говори че е една св.измислица с цел,съвременно робство,жалко за невръстните деца,страдат от,големите,май..ни

82

Анонимен

преди 1 месец

Мутаф, важно е, че опазихте Бацо и така ни осигурихте удоволствието да го уволним на 4 април т.г.
Бог да прости всички, които страшната зараза покоси.
Господ на накаже онези, които използваха ситуацията за да правят *** политика , търговия и отнемане на гражданските ни права!