Какво е настоящето и бъдещето на здравеопазването? Как ще трябва депутатите от новия парламент да действат по отношение на кризата? Трябва ли всички да се ваксинираме?
 
"Трябва да има по-топла връзка между звената, които лекуват това заболяване (COVID-19) и Министерството на здравеопазването. Това е заболяване, което е много динамично", заяви хематологът д-р Чавдар Ботев в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Той е категоричен, че информацията непрекъснато трябва да се актуализира.
 
"Протоколите за лечението на Ковид-19 се изменят непрекъснато, обикновено по-евтините протоколи са по-ефективни. В България масово, когато пациенти се разболеят, се изписват два антибиотика, а в САЩ имаше изследвания в болничните заведения, при които се установи, че 40% от пациентите с Ковид-19 са лекувани с антибиотици и всеки случай се е разглежда отделно - видя се, че при много от тях няма индикации. Антибиотик се дава, когато има доказана бактериална инфекция, която се взима чрез проба или по друг начин", обясни още д-р Ботев. 
 
Той е на мнение, че най-важното в лечението е, че трябва да се мине по един специфичен път, както и протоколите да се актуализират непрекъснато. 
 
"Всички наши предварителни прогнози се оказаха грешни, което донякъде означава, че този вирус е създаден изкуствено", споделя още той.  
 
Според него в момента водещи вирусолози твърдят, че 40% от случаите на болни с COVID-19 са безсимптомни носители.
 
"Всеки знае, че една ваксина донякъде имитира самото заболяване. Страничните ефекти на ваксините са подобни на заболяването. Ние трябва да поемем един риск, който е в момента, за да се спасим от тежко протичане в болничното заведение", заяви д-р Ботев. 
 
По думите му, почти всеки един от нас има близки, които са боледували от COVID-19 и имат представа как протича заболяването. Д-р Ботев е категоричен, че смъртността при заболяването е много по-голяма, отколкото при ваксините.
 
"Очаквам, ако има нова вълна, да бъда по-малка. Ваксинирането и преболедувалите ще създадат една група, която няма да позволи една активна вълна да се случи", категоричен е хематологът.

Коментари Напиши коментар

67

Der alte Spinner

преди 1 месец

Тази тема я предъвкват вече повече от година:виролози, епидимолози, пулмолози, педагози, политолози, психолози, Тръмп-олози! Този, който му предстои да мре му е все едно какво ще му разкажете. Търсете начини да го спасите! Ваксинирайте и спрете настъплението на короната! И чак тогава се упражнявайте в догатки! Бойко доставаи отново ваксини, слагайте га хората и им разкахвайте че той е техния спасител. А че той е братовчед на сатаната не споменавайте.

66

Анонимен

преди 1 месец

Испанския грип е бил създаден изкуствено
Д-р Ботев

65

Solar Power

преди 1 месец

И да клиенти има и в Африка и Китай и т.н. колкото повече живи хора то толквоа повече биха си купили кока-кола , windows или iphone :)
Кой е луд да си избива клиентелата ? Радуле ти ли си :) Какво ще правиш после като вече с и ги продал тези неща на американците ?!