Технологиите вече имат и своето място в образователния път на всеки. В "Технократи" използват естественото състояние на детския ум, а именно – изобретателност, любопитство и въображение и го трансформират в знания и реални умения. 

 
Програмите са насочени към деца и младежи и обхващат наука, технологии и изкуства. Ивайло Бонев от академията показа иновативни методи и реализирани продукти на деца от дигиталното училище.
 
"Това е вятърна турбина, която задвижва въздуха. Най-важно е да запазим любопитството при децата. Имаме различни инструменти, с които генерираме електричество", обясни Бонев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Учене чрез дискусия, игри и задаване на въпроси - това е част от работата на академията.
 
"Изключително забавен процес, който пречупваме през примери и игри. В процеса на работа виждаме нова гледна точка от децата. Първото, на което ни учат, е как от всяко нещо да направят пакост. Младият необременен ум задава много интересни въпроси. Най-ценното което научихме - учител да казва "не знам", въпреки че знае отговор. Това създава усещане, че не е нормално някой да знае всичко", заяви Бонев.
 
В Технократи показват на децата известните факти за земята, в която живеем и ролята, която имаме в процеса на изследване.
 
Бонев обясни и че в IT сферата момичета също имат много талант в тази сфера, въпреки че е общоприето да се занимават повече момчета с това. 

Коментари Напиши коментар

2

Bp

преди 1 година

И тук женския пол втора ръка. Още от малки ни се в,т,ъ,л,п,я,в,а. това.

1

Дорасъл

преди 1 година

Само ако знаехте какво робство ви налагат нямаше да искате да сте се родили!