Снимка: БГНЕС
Една от жертвите на измамниците, обещавали бързи печалби чрез търговия с акции на американски компании, разказа как са я измамили да инвестира. Групата е работила от 2017 г., а пострадалите са над 200 души.
 
"Обадиха ми се по телефона и ми предложиха срещу внесена от мен сума да се закупуват акции на борсата и по този начин да се печели. Не знам какво стана, но реших все пак, че в тези времена е хубаво човек да инвестира", разказа пред Нова тв потърпевшата.
 
Тя проверила в Търговския регистър дали подобна фирма съществува. Офисът в луксозна сграда в София я убедила в реалността на компанията.
Още по темата
 
"Казаха ми, че работят директно на американската фондова борса, а не на българската, тъй като тук няма ликвидност. Пращаха ми доклади на телефона", добавя жената.
 
Последвало и предложение за закупуване на електронна валута, но жената отказала. Личният й финансов мениджър обаче я убедил, че до седмица ще й върнат инвестираните пари и така тя се съгласила.
 
"Преведох над 100 000 лв. След седмица парите не ми бяха върнати. По телефона ми казаха, че има проблем с банката. Отидох до офиса и видях, че такъв вече няма. Всички табелки бяха махнати, а от фирмата нямаше и следа", обясни жената. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase