Снимка: БГНЕС
Кръводаряването е живот. Всички, които идват и даряват кръв в трансфузионните центрове трябва да знаят, че помагат на страшно много пациенти, които се нуждаят от лечение с кръв и кръвни продукти. За някои от тях кръвопреливането дори е животоспасяващо. Това каза пред БГНЕС проф. Румен Попов, ръководител на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.
 
"По време на тази пандемия затруднение в осигуряването на болниците с кръв и кръвни продукти съществува в световен мащаб, не е само в България. Ето защо нашата молба е към всички здрави български граждани на възраст от 18 до 65 години да посещават трансфузионните центрове и редовно да даряват кръв. Нека да не се притесняват. Разбираемо e да имат своите притеснения по време на пандемия, но ние сме взели абсолютно всички необходими мерки за едно сигурно и безопасно кръводаряване", посочи проф. Попов.
 
Всеки, който иска да подкрепи кампанията "Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!", може да го направи всеки ден от 8.00 до 16.00 часа в Кръвния център на ВМА. 
 
В кръвния център на лечебното заведение са предприети всички необходими противоепидемични мерки, които да гарантират сигурността и здравето и на служители, и на дарители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase