Снимка: БГНЕС
Здравната криза е под контрол. Болничното здравеопазване за момента издържа. Динамично е, ден за ден и не знаем какво ще бъде утре. Това заяви проф. Григор Горчев в ефира на БНТ.
 
На въпрос дали ще се изостри проблемът между лекари и сестри, той заяви, че много зависи какъв ще е следващият парламент. 
 
"Трябва да успокоим системата, трябва да се концентрираме върху проблема, защото не знаем колко ще продължи и как ще се развие", заяви той по повод кризата с коронавируса.
 
"Познавам много здравни системи, защото съм работил къде ли не. Трябва да намерим българския вариант, който да бъде компромисен. Проблемите в системата трябва да бъдат решени от специалисти", подчерта още той.
Още по темата
 
"Не трябва да гледаме черногледо на нещата, трябва да се търси компромисът", категоричен е проф. Горчев.
 
Той обясни, че влиза в политиката в такава възраст, в която има огромен опит и има експертен потенциял. "Мога да бъда полезен. Мисля, че би било лош вкус да се капсуловам. Имам модерни идеи, които поне да предложа, а надявам се и да осъществя", обясни още специалистът.
 
"Мечтая за деня, когато Северна България ще се доближи до Южна България. Има една римска поговорка, че пътят е живот. Сега с магистрала "Хемус" мисля, че ще можем да осигурим един по-добър живот за хората", каза проф. Горчев.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase