Снимка: БГНЕС

Бебе на 11 месеца и 20 дни от Крумовград е сред отчетените нови 36 случая на заразени в област Кърджали, каза Петя Папазова, главен секретар на Регионалната здравна инспекция.

Тя уточни, че пробата на бащата също е положителна, като се очаква и резултата на майката. Цялото семейство е настанено в инфекциозното отделение на кърджалийската болница, съобщи БТА.

Усложнената обстановка в област Кърджали, наложи Областният кризисен щаб да вземе решение за увеличаване с общо 17 на ковид леглата в болниците в Момчилград, Крумовград и Ардино. Така леглата за пациенти с ковид за областта става близо 160, а пациентите на лечение са над 100, бе отчетено от Областния кризисен щаб.

По данни на РЗИ, заболеваемостта в област Кърджали за последните 14 дни е достигнала 155 на 100 000.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 месец

От сега да знаете, детето си с нова и неизпитана поне 5 год ваксина НЕ ваксинирам. И не ми пука за мнението на никого! Ние българите сме изобретателни. Дори и да ни задължите, пак ще намерим начини да спасим децата си!

8

Bili

преди 1 месец

Започват координирани масови тестове на деца по цял свят.

Сега ще ни сплашат за децата и...ваксини...някои деца няма да оцелеят след ваксинитр, но си струва...

7

...

преди 1 месец

Защо не напишете с какви симптоми са приети в болницата и заемат така ценните ковид легла? Да се досетя ли...бебето е с леки симптоми, има кашлица и сополи, като всички деца през зимата, а майката е там заради бебето и сигурно няма никакви симптоми или има леки. Трябва да бойкотираме медиите, които публикуват такива ''новини'', те носят основна вина за тази истерия