Снимка: БГНЕС
Настаниха майка с две деца, едното с увреждания, в мизерно общинско жилище. Семейството заварило в апартамента пропаднал под, изкъртена мазилка и влага по стените. За да стане жилището годно за обитаване трябва да се направи основен ремонт, който жената не може да си позволи.
 
"Мислех, че ще трябва да се направи само козметичен ремонт. Затова се съгласих да взема апартамента. След като се консултирах с майстор обаче, разбрах, че трябва всичко да се изкърти и да се разбере откъде идва влагата", разказа пред Нова тв Ива Славкова, наемател на жилището.
 
"Апартаментът наистина не е в добро състояние. Предшните собственици са започнали ремонт, който обаче не е довършен. Г-жа Славкова е дошла и се съгласила да го вземе. След това не ни е потърсила за помощ. За съжаление, има други жилища, които изглеждат още по-трагично", обясни Иван Божилов, кмет на район "Илинден".

Коментари Напиши коментар

24

Случаен минувач

преди 3 месеца

Само по време на милиционеросоциализма даваха безплатно общински жилища. На наши хора. Сега, ако получиш такова жилище, трябва и да се бръкнеш малко за ремонти...

23

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 10Умнико, а ако има снимки в какъв вид е дадено на първия наемател какво ще ни стане ясно на нас данъкоплатците? Преди сигурно 10-15 години гледах репортаж от германски град. Повтарям ГЕРМАНСКИ град. Там бяха закрили американската база и оставили ж.к.-то на общината. Апартаменти слънце, със страходно междублоково пространство. Общинския съвет взе решение да ги бутне и продаде терена защото само соц.слаби щяха да живеят там. Да ги повредят и общината ще останат само с разходите!!!!

22

Анонимен

преди 3 месеца

До ами така деНе си държа багажа, а го стокира.