Снимка: БГНЕС

Обществото ни остава благосклонно към мнението за справянето ни с кризата. Сегашният резултат е далеч от този през април, когато мнозинството българи смятаха, че ние се справяме с пандемията далеч по-добре от Западна Европа. Това е заради леките мерки в страната. Това заяви пред Нова тв изпълнителният директор на "Галъп Интернешънъл Болкан" Първан Симеонов.

Той добавя, че желанието за леки мерки в страната постоянно расте.

"Това означава, че една голяма част от хората вече са прекарали вируса. Освен това те стават нетърпеливи. Друга причина е, че заразата вече е позната на обществото", добавя Първанов.

Според него доверието към Националния оперативен щаб е добро.

"Когато страхът от заразата е бил висок – доверието в Щаба също е било високо", казва политологът.

"Данните няма как да отчетат последните дни, в които хората може и да осъзнават нуждата от по-тежки мерки, но генералната тенденция е за леки такива", обясни Симеонов.

"Живеем в потребителско общество и ваксините са продукт. Опашките допринесоха за желанието на хората да се ваксинират. Трябва да отбележим, че милиони хора в страната вече са минали през заразата и ние не можем да очакваме от тях голямо желание за ваксинация", казва експертът.

По негово мнение най-важното е възрастните хора да бъдат таргетирани и ваксинирани.

Данните са от проучване на "Галъп Интернешънъл Болкан", финансирано от самите тях и проведено сред 1008 души между 22.02 - 01.03.2021г.

Коментари Напиши коментар

26

Нищо ново

преди 7 месеца

Гледах интервюто с Първан Симеонов. Интересно че в статията са пропуснали да напишат, че според проучването му одобрението за Бойко е 23%, а, за сравнение одобрението за президента Радев е 60%. Но подобни резултати нашата журналистика предпочита да не коментира. А в друга статия (пак тук публикувана) обявяват Бойко за един от най-харесваните политици. Как става това?

25

Анонимен

преди 7 месеца

Живата ваксина на Мангъров е най-добра. 80 процента успеваемост.

24

Анонимен

преди 7 месеца

ЕДНИ ГО МИНАХА, ДРУГИ СИ ЗАМИНАХА.