Снимка: архив, БГНЕС

Заради ръста на заразените с коронавирус спира плановият прием във всички лечебни заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове в София. Забраняват се и свижданията.

Още по темата

Според заповедта на директора на СРЗИ се допускат дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Планов прием и планови операции няма да се извършват и в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна, а още на 3 март бяха спрени и в Бургаска област, ден по-късно и в Шумен, както и във Враца, припомня Bulgaria ON AIR. В Пловдив се разкриват поне още 100 легла за COVID пациенти.

По-късно днес здравният министър Костадин Ангелов ще се срещне с директорите на здравните инспекции в столицата във връзка с въведените мерки в различните области.
 

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 месец

Тогава затваряйте училищата! Спрете да разболявате насила деца, родители и учители!

12

Анонимен

преди 1 месец

важно е кръчмитеи да работят
вас кучета ви яли
да не забравите да си изберете банкянския комунист да ви стриже

11

д-р Ивони Петрович

преди 1 месец

Спирайте го това Sars-Koви19 че ни измря пациентеллата. Ще трябва да се вдигнат цените на инвазивните пътеки от 7 000 на 15 000 лева че иначе много лошо. Ще ни вземат Ес-Класите ...