Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Скок на болните от коронавирус в Плевен и региона има за последната седмица. По данни на местната РЗИ заболеваемостта се е повишила от 401 на 563 на 100 хиляди от населението, което налага въвеждане на допълни мерки срещу разпространението на инфекцията.

Днес на заседание на Областния оперативен щаб за борба с коноравируса е решено от 11 май - четвъртък - да се спрат плановият прием и плановите операции в болниците, съобщи за БТА д-р Илиян Минчев - и.д. директор на Регионалната здравна инспекция в Плевен.

Въвежда се задължително носене на маски и на открито на оживени места, където има голямо струпване на хора като пазари, тържища, изложения. Разрешава се децата да не посещават детски градини и предучилищни групи, ако могат да бъдат гледани в къщи. Д-р Минчев добави, че се продължава забраната за свиждания в болниците, която важи от предходната седмица.

В този вид мерките ще останат до 14.00 часа на 22 март, когато Щабът ще има ново заседание, уточни д-р Илиян Минчев.

Коментари Напиши коментар

20

славянин

преди 1 година

Аз доколкото знам носенето на маски на открити пространства с голямо струпване на хора е задължително от 27-ми ноември 2020-то година!

19

Чекмедже

преди 1 година

Това е цинично!А спирането на плановия прием е гротесно престъпление!Когато в същия момент игрални зали, барчета и ресторанчета работят. И не до 23.00, както е в заповедта, а до когато решат...

18

Анонимен

преди 1 година

До ХаНе знам ко ша приключваш. Преди малко ангелов каза че се ограничава достъпа до молове и фитнеси. Заведенията ще работят с намалено работно време. Маски задължително навсякъде - открито и закрито. Учениците минават електронно обучение. Ти не знам ко ша приключиш, ама тия ще затворят държавата и ша приключат тотално всичко.