Снимка: БГНЕС
"На територията на София положението с леглата за заразени с коронавирус е тревожно. През последните седмици има трайно увеличение на случаите с около 700 до 800 на брой седмично. Засега в болниците все още има свободни легла. Заети са 65% от интензивните легла и малко над 55% от леглата за леки и тежки случаи". 
 
Това заяви директорът на РЗИ-София Данчо Пенчев в ефира на Нова тв. 
 
"Столичната РЗИ е в постоянен контакт с директорите на болниците. При нужда могат да се разкрият още легла за заразени с COVID-19. Ситуацията се следи денонощно", каза той.
 
Пенчев уточни, че има готовност и за въвеждане на допълнителни мерки при необходимост.
Още по темата
 
"От началото на ваксинацията в София са пристигнали 105 000 ваксини, от които са раздадени 95 000. Ваксинираните лица са над 85 000, най-големите обхванати групи са възрастни над 65 г., лекари, учители и участващите във функциониране на основни структурни звена", каза още Данчо Пенчев.
 
Дали е подсигурено слагането на втората доза ваксина на всеки, поставил си първата, той обясни: 
 
"На територията на София-град са подсигурени вторите дози на ваксинираните с Pfizer и Moderna. Всички, които са получени от AstraZeneca досега са сложени като първа игла, но поради големия срок за поставянето на втора, ние считаме, че фирмата ще компенсира доставките и ще достигне регламента, който е договорен за получаване, така че да има достатъчно и за втора игла".
 

Коментари Напиши коментар

9

аз

преди 1 месец

До Станислав
-------------------------------
Човекът ясно казва-нови легла.Изобщо не споменава,че за тях ще има кислородни системи,лекари и сестри.То няма за редовните легла.

8

Анонимен

преди 1 месец

Гунчо Генчев.За къде с това име гражданино следовател?

7

Хубав план

преди 1 месец

Хубав план - няма що - и като легнем всички какво? Всички в Европа ще говорят за БГ модела а? Правим щит от преболедували усперодно с ваксинираните - това ли е плана?