Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на дървени играчки у нас се развива все повече в нови сегменти, което позволява създаването на по-евтини аналози. Цените вече са много по-достъпни. Това заяви Кристиян Иванов, собственик на superigrachki.bg, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

"Отчитаме ръст от около 30% на оборота от продажбите на дървени играчки през 2020 г. на годишна база", отбеляза Иванов.

По думите му в сектора има голяма необходимост да се наблегне на българското производство.

“Пазарът у нас като цяло е залят от предимно нискокачествена продукция, а изнасяме хубавите неща. Заслужаваме много по-високо качество, но цената определя пазара”, добави той.

Иванов посочи, че компанията му търси надеждни партньори, като има идея да помогне на възможно най-много производители у нас, инвестирайки в тях, за да може те да произвеждат нужното количество за пазара.

"Всеки един онлайн предприемач, основно онлайн магазините, трябва да помисли и за родното производство. Трябва да сме отговорни и да мислим за поколенията напред с всяко едно наше действие”, настоява той.

Гостът отбеляза, че друга идея на дружеството е да не минава през излишни прекупвачи и търговци, а да улесни разпространението чрез директна продажба на онлайн магазините.

Според Иванов проблем е, че дървените играчки са търсени предимно за деца от две до пет години.

“Имаме кауза да се опитаме да покажем на потребителите, че играчката не е само за деца до 5-годишна възраст”, разказа гостът. “Детето трябва от най-ранна възраст да се срещне с образователните продукти, които развиват логиката, концентрацията”.

Той очаква в следващите пет години секторът да се развие много, включително по отношение на задържането на вниманието на децата и в по-високата възрастова група.

Целият разговор вижте във видеото.
 

Коментари Напиши коментар

6

За Бога

преди 4 месеца

Братя и Сестри, Не Купувайте тези Произведени в Китай токсичви стоки боядисани с бои съдържащи олово и живак и токсини чиято единствена цел е да тровят и датъпят Белите ви деца, за да Комунистически Китай ги поР0би без съпротива!

5

М,ДА

преди 4 месеца

ВНОСА НА ВСЯКАКВИ ИГРАЧКИ ОТ ПЛАСТМАСА, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ

4

Мишо

преди 4 месеца

Браво, къде са еко организациите. Не смеят да се обадят, мълчат като мишки! Като трябваше се направо втори лифт в Банско квичаха като пред заколение. Сега къде сте псевдо еколози! Аз съм против да се изсичат дърветата безсмислено. Играчки ми да превърнем горите в играчки. Лудост!