Снимка: БГНЕС
Дни преди празника на жената - 8 март, заведенията из цялата страна пуснаха оферти за вечеря, които варират между 30 и 35 лв. Ресторантьори очакват резервациите да "завалят" през уикенда, съобщава "Монитор". 
 
Според оферта, пусната в мрежата, можем да резервираме вечеря в столична кръчма срещу 35 лв. Тристепенното меню включва овчарска или зелена салата, плато сухи мезета и специалитета на заведението за основно - пилешко или свинско филе, пълнено с бекон и топено сирене, в добавка получаваме и домашна пърленка. Завършък на вечерята е десертът – палачинки.
 
Питиетата също са включени в куверта - минерална вода и безалкохолно, а от алкохолните напитки можем да избираме между чаша вино, 100 мл водка или ракия.
 
"Вече имаме резервации за празника, хората са щастливи, че заведенията работят", коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. 
 
Празнична програма и гост изпълнители през тази година вероятно няма да има заради изискването за намален капацитет и ограниченото работно време. 
Още по темата
 
По думите му според справка за всички градове в страната сочи, че ресторантьори са се радвали на значителен брой посещения след отварянето си, въпреки ограниченията. Пред някои заведения дори се извили опашки от желаещи да изпият сутрешното си кафе или обядват в тях. 
 
Оказва се обаче, че клиентите са станали по-дисциплинирани и спазват задължителните противоепидемични мерки.
 
Напливът от клиенти обаче предизвиква и засилени проверки. Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов загатна, че предстоят инспекции и за качеството на алкохола в заведенията. Те също се осъществяват по строга процедура с редица измервания и изпитвания. 
 
Заведения и ресторанти подновиха своята работа, считано от 1 март, при 50% от капацитета си, около 6 души на маса и намалено работно време до 23:00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase