Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води на Перник.

Проектът е част от цялостните ремонтни дейности, които бяха извършени, за да бъде решен проблемът с водата в града и да бъдат драстично намалени загубите на вода.

Борисов изтъкна, че ще бъде разгледана възможността по линия на българския ВиК холдинг да се финансира и изграждането на допълнителни съоръжения и връзка със старата пречиствателна станция, за което ще са необходими около 2 млн. лв. и което ще доведе до още по-добро качество на водата в Перник.

"Помните ли преди година какво беше? Вода течеше, а имаше безводие“, посочи премиерът и добави, че за решаването на водната криза в Перник беше построен и специален водопровод.

"Това са видими резултати - водоснабдяване, канализация, чиста вода, АМ "Струма", пътища, кръгови, саниране, индустриалната зона, довеждащ алтернативен водопровод“, изброи министър-председателят.

През тази година ще започне и големият воден проект в Перник, който се реализира с европейско финансиране за ремонт и изграждане на канализация в града, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше на място, напомни, че правителството отпусна средства и за ремонтни и възстановителни дейности на църкви и манастири в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase